-
Kedves vásárlóink, megalakulásunk óta (2015) termékeink ugyanazon a kiindulási áron voltak elérhetők, megvásárolhatók. A kiváló minőség mellett igyekeztünk tartani az árainkat is. Sajnos, a vírusos járvány miatt a nyersanyag beszerzése megnehezült, jelentős áremelkedés tapasztalható a világon mindenütt. Mind ezek miatt kényszerültünk mi is igazodni a megváltozott helyzethez. A mai naptól termékeinket Saffron 7200 Ft, Saffron S Big 11000 Ft értéken vásárolhatják. Természetesen a kedvezmények ugyanúgy megmaradtak. Megértésüket köszönjük.
Bővebben... -
A gyermekek étkezése eddig is nagyon fontos szempont volt, most hogy már iskolába járnak még inkább előtérbe kerül ahhoz, hogy jól tudjanak teljesíteni és még mindig nagy kockázat, hogy későbbiekben milyen szokásaik lesznek. Az egészséges életmód és ,hogy a későbbiekben milyen krónikus betegségek alakulnak ki szoros összefüggést mutatnak a kutatások alapján. Az egészséges táplálkozás egyfajta megelőzésként is felfogható. Emellett nagyon fontos , hogy a gyerekek az ötszöri étkezésből ami ajánlott vagy egyet v agy hármat az iskolában töltenek. Az óvodásoknál is figyeltünk arra, hogy amit már aznap ettek az iskolában azt egészítsük ki az ajánlások alapján. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2017-ben kidolgozott ajánlása az iskoláskorú gyermekek számára
Bővebben... -
Az óvodáskor sok változást hoz a gyerek és szülők életébe is. A gyermekünk elkezd leválni a szülőkről bekerül egy közösségbe. Sok mindenre figyelni kell szabályok lesznek, meg kell tanulni jobban önállósodni és más ételek lesznek, mint amit eddig otthon megszokott. Ahhoz hogy egészséges legyen a gyermekünk,- ahogy eddig is- oda kell figyelni az egészséges táplálkozásra. A testsúlyuk évente 2-3kilóval is nőhet,nagycsoportos korukra megkétszerezik egy éves kori testsúlyukat. Hat évesen 17-23kg között vannak magasságuk pedig átlagosan évente 6-8cmvel lesz több, ami kb.110-120cm. Ötéves korukra megerősödik az immunrendszerük is nem betegeskednek annyit, mint előtte. A 4-6 éves gyermekeknek a napi energiaszükséglete:1350-1650kcal. Az egész napi szükséglet 6 százalékát fedezi a háromszori étkezés, amit a közösségbe kap,
Bővebben... -
Kedves Vásárlóink, szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az ingyenes kiszállítást csak a minimum 10 darab termék megvásárlása felett tudjuk biztosítani, ami azt jelenti, hogy a postaköltséget a cég ebben az esetben magára vállalja. Ez a kedvezmény az egyesével vásárolt termékek esetén nem jár. Megértésüket köszönjük.
Bővebben... -
Nagyon Boldog, Békés, Szeretetteljes Ünnepeket kívánnak a Saffroncseppek munkatársai!
Bővebben... -
Idén is szeretnénk több akcióval kedveskedni vásárlóiknak! A "Saffron Karácsony" - díszdobozban 4 Saffron termékkel - idén is csak 22.000 Ft -ba kerül. Három díszdoboz megrendelése után dobozonként újabb 2000 Ft -os kedvezményt tudunk felajánlani, amely így már csak 20000 Ft lesz. Idén először a Saffron Big termékre is szeretnénk akciót hirdetni. Ez a termékünk egyébként 9200 Ft. Most erre a termékre az alábbi kedvezményt ajánljuk fel Önöknek: 4 db vásárlása esetén -3.800 Ft, 5 db vásárlása esetén -4600 Ft, 10 db esetén pedig -9200 Ft. Akciónk 2019.12.01. -2020.01.31. között érvényes.
Bővebben... -
Hisztamin érzékenység diétája Az érzékenységet okozó tényező egy hormon, melyet testünk termel, de különböző élelmiszerekkel külsőleg is hozzájuthatunk. Egyes esetekben a szervezet nem képes lebontani a hisztamint, így annak szintje megemelkedik testünkben, ekkor alakul ki a hisztamin allergia, vagyis a hisztamin intolerancia. Ennek a hormonnak elsősorban az allergiás reakcióknál és az immunrendszer védekező funkcióinál van jelentősége. Ennek különféle megjelenési formája lehet pl.:gyomor bélrendszeri panaszok,fejfájás,bőrkiütés, viszketés,orrdugulás,orrfolyás. Mivel a hisztamin szint a tartósított, konzervált, érlelt, füstölt, tehát feldolgozott élelmiszerekben sokkal magasabb,ezért ajánlotta frissen, például piacon vásárolt áru azonnali fogyasztása. Ha erre nincsen lehetőség, akkor is a minél hamarabbi hűtés, mélyhűtés, főzés, elkészítés a javallott. Nem
Bővebben... -
Fruktóz érzékenység diétája Fruktóz érzékenység alatt két betegséget különböztetünk meg az egyik a fruktóz intolerancia, amely egy veleszületett anyagcsere betegség, míg a másik a fruktóz malabszorpció, azaz felszívódási zavar. A fruktóz, azaz más néven gyümölcscukor, a gyümölcsökben, mézben található egyszerű cukor. A szacharóz (nádcukor) egyik összetevője (glükóz+fruktóz). A fruktóz malabszorbció: a fruktóz felszívódása zavart szenved a vékonybélből, nem tud teljes mértékben felszívódni, így tovább kerül a vastagbélbe, ahol erjedésnek indul. Gázok, rövid szénláncú zsírsavak keletkeznek, amik görcsös hasi fájdalmat, puffadást, hasmenést okoznak. Kísérő tünetei lehetnek még: száraz bőr, testtömeg vesztés, vérszegénység, depresszióra való hajlam, fáradtság, levertség, koncentrációs zavar, körömtöredezettség. A fruktóz intolerancia : Ritka, veleszületett
Bővebben... -
Mogyoró allergia étrendje A diófélék közül a földimogyoró ami a leggyakrabban okoz allergiát. A tünetek nagyon változatosak lehetnek az enyhe bőrtünettől kezdve a súlyos tünetekig is. Általában kisgyermekkorban alakul ki de felnőtt fejjel is szembesülhetünk vele. A panaszokat már kis mennyiség bevitelénél is tapasztalhatjuk. Földimogyoró allergia tünetei bőrkiütés, ekcéma hasmenés, hasi görcsök hányinger, hányás légszomj vagy nehézlégzés orrfolyás Az allergia kezelése csakis a földimogyoró kiiktatásával, vagyis egy helyes étrend kialakításával lehetséges. Kerülje a földimogyorót, és az azt tartalmazó ételek fogyasztását! Hasznos tanácsok földimogyoró allergiásoknak Mindig figyelmesen olvassa el a termékek összetevőjének címkéjét, még akkor is, ha ismeri a terméket, hiszen bármikor változhatnak az élelmiszer
Bővebben... -
Kedves Kismama! Ön is azok közé tartozik, akiknél a várandóság ideje alatt szénhidrát-anyagcsere zavar lépett fel? Nyugodjon meg, ez a magzatra és Önre sem lesz káros, ha az alábbi tanácsokat megfogadja és a javasolt diétát betartja. A várandóság során kialakult cukorbetegség a szülés után legtöbbször elmúlik, de ha nem, akkor is egyensúlyban tartható. Számos betegség kezelésénél az egyik legfontosabb összetevő a helyes táplálkozás kialakítása, amelynek a lényege, hogy a betegséggel fellépő változásokat helyreállítsuk. Ezt, a gyógyulás érdekében megváltoztatott táplálkozást nevezzük diétának. Szervezete nem rendelkezik megfelelő mennyiségű szénhidrátot felhasználó hormonnal (inzulinnal), ezért kevesebb szénhidrátot fogyaszthat, mint azelőtt. Sok esetben már ez a korlátozás is elegendő
Bővebben...